Banyo Dolabı Hangi Malzemeden Olmalı?
Banyo İçin Doğru Ürün Seçimi
Banyo genel ihtiyaçlarımızı karşılayabildiğimiz ıslak hacim olarak adlandırılan alanlardır. Bu alanlar birçok ihtiyaç bakımından bir konut, restoran veya kafeteryalarda bulunmalıdır. Bu bağlamda dekorasyon yapmak için bazı dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bu konularda dekorasyon için dikkat edilmesi ve tercihler konusunda yardımcı olması için gerekli bilgiler aşağıda belirtilmiştir. Banyo dekorasyonunda önemli nokta, genellikle nemli olan ve çok fazla hava emmeyen bu yerlerde doğru ürünü seçmektir. Neme ve buhara dayanıklı malzemelerden yapılmış mobilyalar, ilk olarak düşünmeniz gereken önemli noktalardan biridir. Banyo sabit miktarda buhar ve nem içerir ve malzeme düzenli olarak buna maruzkalır. Banyo dolaplarının maliyeti yüksektir, bu nedenle uzun süre kullanılabilecek ürünleri seçerken, malzemelerin kalitesine ve dayanıklılığına dikkat edilmelidir. Küçük bir banyoda doğru ve dikkatli bir şekilde ölçülmelidir. Bazen banyo içinde dolapları kurmak için yeterli alan olmayabilir. Bu durumda, plastikten yapılmış taşınabilir ürünler kullanılabilir. Dayanıklı, ucuz ve yüksek kaliteli ürünler kullanımı kolaydır. Büyük banyolar dolap yapma işlemini gerektirir ve dolaplar monte edileceğinden, uzun süreli dayanıklılığa sahip mobilyaları seçmek gerekmektedir. Bu malzemeler arasında sunta tercih edilen malzemelerdir. Ahşap levhalar, banyoda boyayarak kullanılabilen dayanıklı bir sert malzemedir. Bu nedenle neme ve suya dayanıklıdır. Tezgahın altı monte edilmiş bir gardırop için kullanılabilir. Sunta levha malzemesi ahşap levhalar kadar dayanıklıdır ve üzerinde kaplama veya boya işlemi gerektirir. Malzemelere ek olarak, banyo mobilyalarını seçmek için suya dayanıklı koruyucu boya kullanmak doğru seçimdir. Duvarın ve aksesuarların rengini göz önünde bulundurarak mobilyaların rengi belirlenir. Kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçları, seçimi yönlendiren ana faktörlerdir
Banyo Dolabı Seçimi
Mobilya boyutu ölçülür, depolama alanını paralel olarak hesaplamaya yardımcı olabilecek bir teknoloji ve ögelerin ve sabit nesnelerin standart boyutunu öğrenilebilir. Sabitleme elemanlarının yani dolaplar, lavabolar ve duş odaları gibi boyutları belirlenir. Depolama alanı gereksinimlerini hesaplarken kullanıcı sayısını unutmamak gerekir. Depolama alanını düzenli olarak evde yaşayan ve hastaneye giden kişi sayısı belirler. Bu bağlamda, eğer iki kişi sabahları aynı anda lavabosu kullanıyorsa, iki lavabo yerleştirilmelidir. Kullanım alışkanlıklar ve ihtiyaçlar düşünülmelidir. Ardından nesneler yerleştirilir. Gardırobu banyonun büyüklüğüne göre düzenlenir ve çalışmayı kolaylaştıracak bütünsel düşünme yoluyla renklerin, malzemelerin ve alanların bütünlüğü incelenir. Aksesuarların ve duvarların renkleri birbirine uymalıdır. Daha büyük ve parlak bir görünüm için yaldızlı bir çerçeve veya dolap kapısı seçilebilir.
Banyo Tercihi
Basit bir banyo tercih ediliyorsa basit, canlı ve istenen atmosfer oluşturmak için beyazı farklı renkteki aksesuarlarla süslenerek birleşim işlemi yapılabilir. Görsel efektler oluşturmak için duvarların içindeki gizli aydınlatma da kullanılabilir. Banyo genellikle desenli ise, basit ve tek renkli dolaplar seçilmelidir. Küçük bir banyo varsa, banyo dolabı lav üzerine monte edilebilir. Böylece büyük kabini değiştirmek için dar alanı etkili bir şekilde kullanım sağlar. Yüksek raflı ve çekmeceli dolapları seçilir. Yukarıda belirtilen kısımlar bir banyo dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken konulardır. Bu noktada dikkat edilmediği taktirde istenmeyen sonuçlarla kaşı karşıya kalınabilir. Bu sorunları yaşamamak için konulara dikkat ederek kullanıcı tercihleri birleştirilerek istenen sonuca ulaşılmış olur.